РЕАЛИЗАЦИЯ

РЕАЛИЗАЦИЯ
Завършилите специалност „Социални дейности и консултиране” могат да се реализират в следните институции и неправителствени организации:

В системата на МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА:
Регионална и общинска дирекция „Социално подпомагане”; Агенция по заетостта; Бюра по труда; Комплекс за социални услуги за деца и семейства; Комплекс за социални услуги за възрастни хора; Защитено жилище за хора с увреждания; Защитено жилище за хора, жертви на насилие; Дневен център за социална работа с хора в риск; ресурсен център за деца с увреждания; Рехабилитационен център за хора със зависимости; Терапевтични общности; Специализирани клиники за зависимости; Центрове за психично здраве; Центрове за обществена подкрепа за деца и семейства; Звена „Майка и бебе”; Центрове за социална интеграция; Държавна агенция за закрила на детето; Отдели за закрила на детето.

В системата на МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО, МЛАДЕЖТА И НАУКАТА:
Масови средни училища на длъжност „Педагогически съветник” или „Консултант”; Социално- педагогически училища; Консултативен център; Дом за медико- социални грижи; Дом за деца, лишени от родителска грижа; Специално училище за надарени деца; Ателиета за свободното време.

В системата на МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ:
Детска педагогическа стая; Пробационна служба; Младежки пробационни центрове; Центрове за ресоциализация и интеграция на хора изтърпели наказание – затвор.

Едно мнение за “РЕАЛИЗАЦИЯ

  1. За първи път в живота си съм уверена, че това е моят път и тази е специалността, която искам да запиша. Написаното тук отговаря напълно на представите ми. Надявам сеи предстоящото обучение в БСУ да не ме разочарова, а напротив – да изпълни очакванията ми, а и да ги превиши!

Вашият коментар