Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Босове на бившите ВИС и СИК заедно изпратиха Георги Илиев

148 коментара

Босове на бившите силови групировки ВИС и СИК, които през годините враждуваха помежду си, заедно изпратиха шефа на ВАИ Холдинг Георги Илиев. В неделя следобед прага на софийската църква “Св.Георги”, където бе опелото на застреляния шеф на ВАИ, заедно прекрачиха един от лидерите на бившата СИК Красимир Маринов – Маргина и Николай Цветин, предаде БНР. Цветин е вицепрезидент в холдинга на Георги Илиев и съучредител заедно с него и брат му Васил Илиев на първата структура, от която по-късно тръгна ВИС.

Тук бе и дясната ръка на Георги Илиев и спряган за негов наследник начело на холдинга, Иво Иванов – Гела.

На траурната церемония, продължила повече от час, присъстваха и голяма част от футболистите от “Златното поколение 94”. В църквата дойде мениджърът на националния отбор по футбол Христо Стоичков, Наско Сираков, Емил Костадинов и Борислав Михайлов. Освен целият футболен отбор на “Локомотив Пловдив”, чийто собственик бе Георги Илиев, с автобус в София пристигнаха и около стотина привърженици на отбора.

Над 30 служители на столичната полиция и КАТ бяха разположени в градинката около църквата “Св.Георги” на бул. “Патриарх Евтимий” още преди 15.30 ч., когато започна поклонението пред тленните останки на президента на ВАИ Холдинг, на което присъстваха повече от 500 души.

Сред бизнеспартньорите на Илиев, фолкпевиците и манекенките, дошли да почетат убития, се открояваха Димитър Джамов и финансистът Емил Хърсев. Паметта на Илиев дойдоха да почетат и адвокат Тодор Батков, президентът на футболния съюз Иван Славков, шефа на лигата Валентин Михов, Боян Петракиев – Барона.

Георги Илиев бе застрелян с един куршум в сърцето около 23.30 ч. в четвъртък, в присъствието на близо 30 свидетели пред заведението си Буда бар в курортния комплекс Слънчев бряг.

Три дни по-късно разследването още не може да уточни мястото, от което е стрелял снайпериста, не е открита никаква улика от него, нито от оръжието на престъплението.

Най-вероятната версия е, че убиецът е стрелял от един от двата хотела, разположени най-близко до “Буда бар” - "Хризантема" и "Тракия". В събота разследващия екип продължи да проверява всички стаи в двата хотела с изглед към шосето, от другата страна на което се намира заведението на Илиев. В неделя огледът на хотелските комплекси продължаваше, но без развитие в разследването. Няма задържани по случая.

Версията, че по Илиев е стреляно отвисоко, идва от ъгъла между входното отверстие на раната и мястото, където е заседнал куршумът. Въпреки това служители от РПУ-Несебър продължиха и в неделя да търсят следи в храстите в съседство с мястото на убийството.

анкета

Вие ни познавате. Нека го направим взаимно!

Отделете няколко минути за анкетата и ни помогнете да сме ви по-полезни.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

148 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Ezhov
    #158

    G-n Petrov e prav che vuzhoda na mutrite se dulzhi na ovchedushieto i pasivnostta na mnozinstvoto. Nyakoi mulchat prosto ot strah i paralich na volyata. Drugi kato 777 se opitvat da ratsionalizirat naakanoto si povedenie.Nyama masovi protesti i natisk vurhu pravitelstvoto sreshtu murtvata hvatka na mafiyata, nyama lynchove (ne che az agitiram za takiva), i eto svinete vurluvat prevrushtaiki cyalata strana v kochina.Nikolai E.

  2. мъка
    #157

    мъка по спонсора...

  3. crime
    #156

    Glavata na gushtera (shtatnite DS satrudnici) reje opashkata (neshtatnite DS satrudnitzi).

  4. Ivan Petrov
    #155

    Abe, chovek ti ne si dobre ! Znachi da sme bili dovolni che dosega bulgaski mafiot ni e tupkal. Takiva kato nego. bulgari ili kakvitop i da bilo, triabvashe da sa v zatvora, a ne po stadionite i diskotekite. Ot takiva kato teb, deto podkrepiat "nacionalnata mafia" i "nacionalnia kapital" (koeto v mnogo sluchai e edno i sashto) naglecite vzimat sila i si praviat kakvoto si iskat. Ima svurshva im se carstvoto. Evropa ne e turpeliva i ovchedushna kato teb. Skoro shte budat izmeteni.

  5. съжалявам
    #154

    Да, те са лицето на БЪлгария. Ако слушаш внимателно, политиците са долу-горе на същото мнение. Медиите, както винаги са послушни, тези които не са ги гонят. Ни математици, ни биолози, ни стойностни музиканти, никави учени. Не бива. Сега времената са такива. Това е опростачаване на народа. И май че не само на бг народ. Дали е нарочно, дали е мода, дали е дългосрочен план или пореден етап от "развитието"? Не знам...

  6. bg
    #153

    Bikluk mrusen! Nay-veroyatno i ti si ot debelite svine s lancite i vratovete. Nadyavam se skoro da doyde i tvoya red.

  7. azz
    #152

    абе капут, непоръбен. Върви да билзнеш путката на Стояна,че може да те уволни и тогава глад - няма надница, няма нищо. А ти си такъв некадърник, мухльо и загубеняк, че ожвен да псуваш в този форум за нищо друго не ставаш

  8. Monelija
    #151

    Smotanjak! Kakvo ti e kriva sedesarijata, be kirlivetz!

  9. Петър
    #149

    Остава още и да сме им благодарни според теб. Такива негодници в нормалните държави са в затвора. У нас не ги затварят. Но затова пък те сами се избиват. Това е за компенсация. Един вид - възмездие. Ако питаш мен лично - добре е, че са го убили. Доста дълго проживя. А още по-добре ще бъде, когато го последват Батков и Хърсев - ако не в гроба - в затвора.

  10. Кой ?
    #148

    Тези "герои" на снимката, създадени и рекламирани от медиите за местна "употреба", те ли са лицето на България ?А някой в нашата страна да е чувал за покойния гениален български математикВасил Попов, на името на който в САЩ е учредена и се дава най-престижната международна награда за постижения в теорията на апроксимациите ?Има ли медии у нас, които да са отворили и дума за това, освен Васил Попов колко още българи са сред светилата на световната наука ?

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

Вие ни познавате. Нека го направим взаимно!

Отделете няколко минути за анкетата и ни помогнете да сме ви по-полезни.

Участвам